%appdata% in Windows

Daniel Dupré
0

Ik wil in een script van mezelf de variabele %appdata% gebruiken om het probleem te omzeilen van eventuele andere gebruikersnamen in het pad c:\users\<gebruikersnaam>\appdata. 

Maar als ik dan vervolgens naar de onderliggende submap %appdata%\Local\ MijnProgramma probeer te gaan, krijg ik de rare foutmelding dat Windows die map helemaal niet kan vinden.

Dat komt door een misvatting: de variabele %appdata% verwijst niet naar de submap Appdata waar je het over hebt, maar naar een submap daarvan, namelijk Appdata\Roaming.

Je kunt wel met behulp een variabele naar het gewenste pad verwijzen. Gebruik daarvoor %localappdata%, dat verwijst direct naar Appdata\Local. In jouw situatie kun je als padnaam in je script dus %localappdata%\ MijnProgramma gebruiken.

We hebben een  complete lijst met dit soort variabelen voor je beschikbaar gemaakt.

 

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Windows 10 start menu: vijf alternatieven getest

Ben je niet tevreden met het tegelmenu van Windows 10? We testen vijf alternatieven voor het Windows 10 startmenu en bekijken de plus- en minpunten.

Back-ups maken: negen back-upprogramma’s voor Windows getest

Wil je automatisch back-ups maken van je foto’s, scriptie en andere belangrijke bestanden? Negen back-up-programma’s laten in deze test zien of zij de...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er