Android firewall en VPN tegelijk?

Daniel Dupré
0

Ik wil op mijn Android-smartphone graag de firewall NetGuard gebruiken, ook als ik verbonden ben met een VPN. Is dat mogelijk?

Helaas is dat niet mogelijk. NetGuard presenteert zich aan Android als een VPN om het netwerkverkeer te regelen. Android ondersteunt echter niet het (gelijktijdig) gebruik van meerdere VPN’s. We kennen geen methode om twee VPN-diensten in Android tegelijk te draaien.

Als je echter in plaats van een echte VPN een SOCKS5-proxy kunt gebruiken, is het wel mogelijk om dat tegelijk te doen: NetGuard ondersteunt zo’n forwarding en vanuit het oogpunt van Android is dan alleen het NetGuard-VPN actief.

Als dat geen optie is, kun je wellicht zonder NetGuard verbinding maken met het VPN en het verkeer pas aan de andere kant van de tunnel filteren. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een Raspberry Pi en Pi-hole te gebruiken.

Meer tips en trucs in c't 07/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Met VPN veilig op vakantie

Een VPN-verbinding naar werk of huis is een goed hulpmiddel om afluisteren tegen te gaan. Maar een VPN maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld tv-progr...

VPN server op je router in huis

Met een VPN server op je eigen router thuis kun je bijvoorbeeld vanuit het buitenland toch content van NPO of VRT bekijken. We laten zien hoe makkelij...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er