AMD Ryzen: Microcode-update voor soepele games

Daniel Dupré
0

Af en toe schokken games flink met mijn AMD Ryzen 5 2400G combiprocessor. Dat gebeurt zelfs ook als ik de details laag heb ingesteld. Hoe komt dit en kan ik hier iets aan doen?

Dit ligt waarschijnlijk aan verouderde AGESA microcode. Dat geldt voor de Ryzen 2 2200G en Ryzen 5 2400G met geïntegreerde Vega-gpu. Dit probleem kun je verhelpen met de AGESA-update 1002a, waarvan het energiebeheer bijgewerkt is. Daarmee zakt de kloksnelheid niet meer kort in naar de lagere idle-kloksnelheid wanneer de grafische chip wordt belast.

Kijk op de supportsite van je moederbordfabrikant of deze een nieuwe BIOS-versie aanbiedt met de AGESA-update 1002a. Helaas staat maar zelden in de documentatie of de AGESA-microcode in een BIOS-update zit. In geval van twijfel kun je ook nog de moederbordfabrikant direct benaderen.

 

 

Meer handige tips vind je in c't Magazine mei/2019

Deel dit artikel

Lees ook

VHD-installatie aan bootmenu toevoegen

Ik wil een Windows-installatie in een VHD-bestand overzetten naar mijn nieuwe pc. Hoe zorg ik ervoor dat ik het daarin geïnstalleerde Windows kan boot...

Microsoft HEVC-videocodec: wel of niet gratis?

Voor de hardwareversnelde weergave van HEVC-video's op mijn computer heeft Windows 10 de HEVC Video Extension van Microsoft zelf nodig. Deze extensie ...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er