Adapter voor usb-header

Daniel Dupré
0

Voor testdoeleinden gebruik ik zo nu en dan een moederbord dat niet in een behuizing zit. Dat ligt dan op een rubberen mat op mijn bureau. Het is dan een beetje irritant dat de usb-aansluitingen op de achterzijde van het moederbord zitten waar ik niet goed bij kan. Nu zit er op het moederbord een header voor de usb 3.0-aansluitingen die normaal aan de voorzijde van de kast zitten. Zijn hiervoor ook losse adapters verkrijgbaar?

Ja, die zijn er in verschillende vormen en maten. Als je googelt naar ‘USB 3.0 pin header’ ver schijnen er talloze resultaten van aanbieders voor zulke adapters. We hebben zelf goede ervaringen met de adapter van Delock, met modelnummer 65324. Daarmee regel je twee USB 3.0 type A-poorten en hij is te vinden voor minder dan 10 euro.

Bij onze metingen waren er geen snelheidsverschillen te merken ten opzichte van de USB 3.0-poorten die achter op het moederbord zaten.

 

USB-header

Met een goedkope adapter kun je een usb-header op het moederbord gebruiken.

 

 

 

Meer handige tips lees je in c't apr/2020

Meer over

HardwareUSB

Deel dit artikel

Lees ook

AMD Ryzen blokkeert handtekening

Onlangs heb ik een nieuwe AMD Ryzen-computer aangeschaft en nu lukt het me niet meer om e-mails in Outlook met mijn digitale certificaat te onderteken...

Lettertype wijzigen Windows 10 systeem

Ik wil in Windows 10 het lettertype wijzigen van de interface. Waar heeft Microsoft die optie verstopt voor het wijzigen van het systeemlettertype?

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er