Google houdt van SSL

Redactie
0

Veiligheid op het web staat voorop. En hoe vreemd dat jou ook in de oren mag klinken, internetreus Google – die zelf geen moeite heeft met het vergaren van persoonsgegevens – heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom houdt de zoekmachinegigant heel erg van websites en webshops die gebruik maken van een met SSL-certificaat beveiligde verbinding. Het grote voordeel: jouw beveiligde webshop komt hoger in de zoekresultaten.

Wat is een SSL-certificaat?

Ik neem aan dat jij prijs stelt op jouw privacy wanneer je online een product bestelt. Jouw klanten hebben deze wens natuurlijk ook. SSL-certificaten zijn van vitaal belang voor veilig webverkeer. Heb jij een webshop of een website waarbij jouw bezoekers gevoelige informatie versturen via een aanmeldingsformulier, inlogscherm of control panel? Met een SSL-certificaat garandeer jij dat die gegevens veilig zijn en niet door derden kunnen worden onderschept.

Dankzij een SSL-verbinding weten beide computers zeker dat de tegenpartij ook daadwerkelijk de tegenpartij is, en niet iemand die de verbinding heeft gekaapt. Een met SSL beveiligde website kun je herkennen aan het slotje in de url.

Waarom SSL essentieel is voor jouw business

Nog veel meer dan bij aankopen in een winkel draait het bij online zaken doen om vertrouwen. Zij kennen jou niet, en moeten maar hopen dat jij je zaakjes goed voor elkaar hebt. Een SSL-verbinding wekt vertrouwen. Klanten doen dus graag zaken met een bedrijf dat veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Bescherm jij hun gegevens tegen afluisteren dan zijn ze sneller geneigd hun aankopen bij jou te doen en niet bij de concurrent. Hoe sterker het vertrouwen, hoe hoger jouw omzet.

Daarnaast speelt mee dat Brussel een SSL-verbinding wettelijk verplicht heeft gesteld voor webshops. En nóg leuker is dat Google de webwinkels met een SSL-verbinding een betere positie geeft in de zoekmachine van Google. Dus heb je een webshop dan is het heel verstandig om een SSL-certificaat aan te schaffen. Eigenlijk had je al een met SSL-beveiligde website moeten hebben.

Peter de Wit

Peter de Wit

Webredacteur Vevida

Meer over

GoogleSSL

Deel dit artikel

Lees ook

Zijn bedrijven klaar voor de EU NIS2-richtlijn?

Nu de lat voor cybersecurity steeds hoger komt te liggen, is de enquête van SANS Institute een cruciaal controlepunt voor organisaties om hun verdedig...

Dit zijn de voordelen van een oledscherm in laptops

De populariteit van OLED-schermen neemt toe, en dit heeft duidelijke redenen. Deze relatief nieuwe schermtechniek functioneert op basis van een princi...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er