Review: Samsung Gear Fit 2

Redactie
0

Samsung Gear Fit 2Met de Gear Fit 2 heeft Samsung zijn fitnessarmband verbeterd. De tweede versie zit in een mooiere behuizing en biedt meer functies.

Puur op het oog maakt de Gear Fit 2 al een betere indruk dan zijn voorganger. Het gebogen 1,5″-AMOLED-display komt niet meer over de armband heen. Ook de sluiting van de armband is vernieuwd. Het nieuwe usb-oplaadstation, waar je de armband gewoon op kunt leggen, bevalt ook goed.

Het touchscreen is vanuit elke hoek goed af te lezen en heeft een hogere resolutie. Met één druk op een knop of door je pols te draaien gaat het scherm aan gedurende een tijd die je zelf kunt instellen (15 seconden tot een minuut). Je kunt hem ook permanent aan laten, maar dan wordt de accuduur drastisch minder: de 200mAh-accu houdt het dan nog maar zo’n 20 uur vol, terwijl dat normaal 3 à 4 dagen is.

Dankzij de barometrische hoogtemeter kan de Fit 2 behalve stappen ook het hoogteverschil vastleggen. Je kunt voor beide waarden vaste dagdoelen instellen. Het apparaatje onthoudt persoonlijke records en berekent de verbruikte calorieën. In tegenstelling tot zijn voorganger hoef je slaaptracking niet meer zelf aan en uit te zetten.

Je kunt in 15 sportmodi vrij trainen of dat op basis van tijd, afstand of calorieverbruik doen. Helaas viel de opto-elektrische hartslagmeter bij onze test telkens uit. Met name bij fietstochten waren de waarden heel laag en daarmee niet realistisch. Je kunt voor het meten van de hartslag geen borstriem omdoen. De hartslag wordt door de armband overigens de hele dag door om de zoveel minuten berekend – dus ook als je niet aan het trainen bent.

Bij indoor-trainingen kan de bewegingssensor de rol van snelheidsmeter op zich nemen. Daarnaast berekent de sensor verschillende soorten bewegingen en stelt daarmee automatisch vast of je wandelt, hardloopt of fietst. Buitenshuis bepaalt de nieuwe gps-sensor de snelheid en afgelegde afstand en wordt het traject ook op een kaart getekend. Daarbij viel in negatieve zin op dat je met het starten van een training niet kunt wachten tot de gps-ontvangst stabiel is.

Waterdicht

De Fit 2 zou volgens IPX68 (in plaats van IPX67) meer bestand tegen water moeten zijn dan het model van de eerste generatie. In de handleiding wordt er echter nog steeds voor gewaarschuwd om het apparaat niet bloot te stellen aan een langere periode onder water, dieptes vanaf 1,5 meter of een verhoogde waterdruk zoals bij het douchen.

De Fit 2 kan de verzamelde gegevens doorsturen naar bepaalde Android-toestellen (zie tabel). Vervolgens kun je ze daar analyseren met Samsungs ‘S Health’-app. De Fit 2 kan daarnaast ontvangen berichten en binnenkomende gesprekken laten zien. Als een van de apparaten buiten het bereik van Bluetooth Smart komt, kan de armband ook via wifi in hetzelfde netwerk contact houden met de telefoon.

De geïntegreerde mp3-speler heeft een eigen opslagruimte van 4 GB. Met de app Samsung Gear kun je de bibliotheek vullen en muziek afspelen via een bluetooth koptelefoon. De accu van de armband is bij gebruik als muziekspeler wel duidelijk sneller leeg. De Gear Fit 2 is al met al een prima apparaatje, heowel de hartslagmeting wat ons betreft wat nauwkeuriger had gemogen.

gear-fit-2-tabel

 

 

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

QNAP TS-AI642 review: een NAS met ingebouwde AI-technologie

In deze review werpen we een blik op de TS-AI642 van QNAP. Dit is een compacte NAS waar zes SATA-schijven in kunnen. De ingebouwde AI-technologie help...

Asus ZenBook 14 OLED (UX3405) review: laptop met nieuwe Core Ultra 7

Eind 2023 lanceerde Intel de Meteor Lake cpu-serie onder de nieuwe naam Core Ultra 100. Laptops met deze processors worden nu geleidelijk beschikbaar....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er