Lichtgevende opslagkooi

Noud van Kruysbergen
0

icydock04

De Black Vortex biedt ruimte voor vier schijven. De ventilator moet je zelf aanzetten.

De behuizing is vanwege het mesh-ontwerp met het zwarte metalen geraamte duidelijk ‘anders dan anders’. Met dit design moeten de 3,5”-SATA-schijven voldoende koel worden gehouden (voor 2,5”-schijven zijn speciale converters verkrijgbaar). Daarnaast draagt een ventilator van 120 mm in het deurtje bij aan het warmtebeheer. Ook in de hoogste stand hoor je hem niet tot nauwelijks. Je regelt de ventilator zelf aan de hand van een schakelaartje (hoge en lage stand of geheel uit).

De temperatuur van de schijven wordt niet door software gemeten, dus je moet zelf inschatten wanneer je de ventilator het best in welke stand kunt zetten – bijvoorbeeld op basis van het aantal schijven in de behuizing en benaderingen. Een andere schakelaar laat blauw licht op de ventilator schijnen. Icydock wil daarmee vooral gamers of casemodders lokken, want het heeft verder geen toegevoegde waarde.

Nadat je een handvat aan de harde schijf hebt geschroefd, kun je de schijf vanwege hotplugging makkelijk inzetten en vergrendelen. Bij het verwijderen van een schijf verdwijnen alle andere in de Verkenner ook voor korte tijd. Zodra Windows de schijven eenmaal een stationsletter heeft toegewezen, is het alleen voor jezelf nog handig ze te labellen. Het maakt voor het systeem niet uit in welke bay je hem later terugzet.

De Black Vortex is handig als je regelmatig met meerdere schijven werkt. Indien dat aantal beperkt blijft tot één of twee, kun je ook de MB662U3-2S R1 overwegen. Daar bespaar je in elk geval geld en ruimte op je bureau mee.

icydock04a

 

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

QNAP TS-AI642 review: een NAS met ingebouwde AI-technologie

In deze review werpen we een blik op de TS-AI642 van QNAP. Dit is een compacte NAS waar zes SATA-schijven in kunnen. De ingebouwde AI-technologie help...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er