USB 3.1: sneller en makkelijker

Noud van Kruysbergen
0

USB31_typeCUSB 3.0, de huidige standaardinterface voor het snel overzetten van bestanden, is toe aan een flinke upgrade. Sommige externe apparaten zoals snelle ssd’s worden door de maximale snelheid van bijna 500 MB/s van de interface geremd. Daar komt nog bij dat USB 3.0 maximaal 4,5 watt levert, te weinig om een smartphone snel op te laden en veel te weinig voor een notebook. USB 3.1 belooft dat en andere knelpunten op te lossen.

Bij USB 3.1 stijgt de bruto snelheid naar 10 Gbit/s (SuperSpeed+-modus) – door een efficiëntere codering is dat maximaal bijna 1,25 GB/s. De oplaadstroom gaat bovendien naar maximaal 100 watt.

Waar we als gebruikers ook lang op hebben moeten wachten, is de nieuwe handige type C-connector. Dat is geen must voor USB 3.1, maar wel erg handig. Hij past net als de Lightning-connector van Apple namelijk op twee manieren in de aansluiting, er is dus geen boven of beneden meer.

Meer over

USB

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er