TP-Link lanceert twee Archer-routers met MU-MIMO

Noud van Kruysbergen
0

Archer C5400De Archer C5400 Draadloze Tri-Band Gigabit Router en de Archer C3150 Draadloze Dual-Band Gigabit Router zijn bedoeld voor gebruikers die tegelijk online willen gamen en 4K-video willen streamen.

De Archer C5400 moet volgens TP-Link data versturen met snelheden tot 5400 Mbps via in totaal één 2,4GHz- (1000 Mbps) en twee 5GHz-banden (2167Mbps). MU-MIMO versterkt de verbinding van de router met mobiele apparaten met tot wel drie keer hogere wifiprestaties bij het gamen en streamen op meerdere apparaten. De router heeft een 1,4 GHz dualcore processor en drie coprocessors. Acht antennes met high-powered versterkers en beamforming zorgen voor een maximaal bereik.

De C3150 verzendt tot 3150 Mbps over de 2,4GHz- (1000Mbps) en 5GHz-banden (2167Mbps). Die router heeft ook een 1,4 GHz dualcore processor, maar met twee coprocessors. De Archer C3150-routers versterken wifi ook door het gericht sturen van de wifisignalen naar ieder apparaat met beamforming.

De Archer C3150 is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016 in de Verenigde Staten te verkrijgen en de Archer C5400 in het tweede kwartaal. Enkele maanden daarna komen de routers ook op de markt in Europa. Prijzen heeft TP-Link nog niet bekend gemaakt.

Meer over

Routers

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er