Support voor Windows Server 2003 stopt over 2,5 maand

Noud van Kruysbergen
0

WinServerEOSOp 14 juli 2015 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Server 2003/R2. Dat betekent ook geen security-updates en patches meer, waardoor systemen dus kwetsbaar worden voor aanvallen van buitenaf. De reguliere support voor Windows Server 2003 stopte al in juli 2010. Sindsdien is er sprake van extended support met beperkte ondersteuning.

Uit recent onderzoek van Computer Profile blijkt dat Windows Server 2003 elf jaar na de releasedatum nog bij veertien procent van de Nederlandse bedrijven met vijftig of meer werknemers in gebruik is. Ook blijkt dat tussen januari 2014 en januari 2015 het aantal locaties dat het platform gebruikt meer dan gehalveerd is.

Meer informatie over de betekenis van het einde van de support (EOS), de alternatieven en hulpbronnen is te vinden op een speciale website. Microsoft benadrukt daar nog eens dat je door het overstappen naar Windows Server 2012 er ook meteen de cloudfunctionaliteit bijkrijgt.

 

Meer over

Servers

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er