Superman

Redactie
0

Robots staan nog in de kinderschoenen, maar robotica als verlengstuk van de mens komt al heel dicht bij. Een van de grootste scheepsbouwers ter wereld wil zijn werknemers uitrusten met exoskeletons waarmee ze superkracht krijgen en voorwerpen van 100 kilo en meer moeten kunnen tillen.

Dit valt te lezen in een artikel op de website van de NewScientist. Het scheepsbouwbedrijf waar het hier om gaat is Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering in Zuid-Korea.

Tests met prototypes waren succesvol en nu is het team van Gilwhoan Chu, hoofdingenieur van de R&D-divisie van het bedrijf, bezig de prototypes te verbeteren zodat ze bij de dagelijkse productie op de scheepswerf gebruikt kunnen worden. Hier voeren robots overigens al een substantieel deel van het werk bij de assemblage uit.

Het exoskeleton is geschikt voor iedereen met een lengte tussen 160 en 185 cm. Het pak draagt zichzelf zodat de arbeiders het gewicht van 28 kg van het frame van koolstof, aluminium en staal niet voelen. Het exoskeleton volgt precies de bewegingen van de drager. Het heeft een accu die drie uur meegaat en met het prototype kan iemand  tot nu toe voorwerpen optillen met een gewicht van 30 kg. Het eerstvolgende doel is om deze gewichtslimiet te verhogen tot 100 kg.

Arbeiders in de scheepsbouw kunnen binnenkort met gemak metalen onderdelen van 100 kg tillen dankzij een exoskeleton.

Arbeiders in de scheepsbouw kunnen binnenkort met gemak metalen onderdelen van 100 kg tillen dankzij een exoskeleton.

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er