Raspberry Pi in HoloLens-demo

Noud van Kruysbergen
0

HoloLensMicrosoft liet op de Build-ontwikkelaarsconferentie een paar indrukwekkende live demonstraties zien van toepassingen voor zijn augmented-reality-bril HoloLens. In een daarvan speelde een robot de hoofdrol die bestond uit een via een app aangestuurd driewielig robotwagentje met de bovenkant van een robot daarop geprojecteerd. Die laatste was alleen te zien met de HoloLens. Het robotwagentje werd aangedreven door een Raspberry Pi 2 met daarop Windows 10 for IoT (Internet of Things), zeer tot de aangename verrassing van de Raspberry Pi Foundation, die van niets wist.

Toen afgelopen februari de Raspberry Pi 2 geïntroduceerd werd, kondigde Microsoft al aan dat het Windows 10 for IoT naar het platform van de Raspberry Pi zou brengen. Inmiddels is een vroege versie beschikbaar voor ontwikkelaars, de ‘Insider Preview release of Windows 10 IoT Core’. Een meer definitieve versie moet deze zomer volgen.

 

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er