Quadcopter op Linux

Noud van Kruysbergen
0

erle-brainOp LinuxGizmos.com staat het verhaal dat het Spaanse bedrijf Erle Robotics de eerste drone zou hebben ontwikkeld die geheel op Linux draait. Zowel het autopilootsysteem Pixhawk APM als ROS (Robot Operating System) die voor het opereren van de helikopter nodig zijn, zijn gebaseerd op Linux.

Afgelopen jaar heeft Erle Robotics in samenwerking met 3DRobotics een opensource autopiloot ontwikkeld die gebaseerd is op de BeagleBone-Black-hardware en de 3DR APM-architectuur met Debian Linux. Het resultaat is een nieuwe quadcopter-drone met een ‘Erle-brain’. Dat brein bestaat uit de BeagleBone Black Rev C en de Pixhawk Fire Cape add-on kaart.

Die open-hardware Linux-autopiloot voor drones is niet alleen geschikt voor helikopterrobots. Naast de Erle-copter (vanaf 400 euro) staan er ook een Erle-plane (vanaf 1300 euro) en een vierwiels Erle-rover (vanaf 350 euro) op de planning voor de komende lente.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er