Pistool vermomd als smartphone

Noud van Kruysbergen
0

shootphone_1

Een Amerikaans bedrijf wil een pistool op de markt brengen dat er uitziet als een smartphone, om kinderen geen schrik aan te jagen. Het idee is in Amerika omstreden.

Ideal Conceal uit Minnesota werkt aan een pistool met een dubbele loop, dat er uitziet als een smartphone met cover. Het wapen moet in ingeklapte toestand de uiterlijke afmetingen hebben van een Samsung Galaxy S7. Na het uitklappen van de greep kunnen er twee schoten met een kaliber van .380 mee gelost worden.

In een interview met de lokale zender Kare11 beschrijft directeur Kirk Kjellberg hoe hij op het idee gekomen is: hij was met een schietwapen een restaurant ingegaan, wat in veel staten van de VS legaal is. Een kind dat daar zat te eten, zag het wapen en werd er bang van. Als reactie daarop wilde Kjellberg niet zijn pistool thuislaten, maar is hij een wapen gaan ontwikkelen dat niet als zodanig herkenbaar is.

Er moet voor juni een werkend prototype komen en in oktober moet de verkoop beginnen voor een prijs van 395 dollar (zo’n 350 euro). Het pistool is aan de buitenkant van kunststof, maar het binnenwerk is van metaal en wordt dus door metaaldetectoren herkend.

Op dit moment bestaat er alleen een mock-upmodel uit een 3D-printer, maar er is in Amerika al een levendige discussie over ontstaan. Veel mensen vinden het geweldig, anderen zien er niets in of zijn bang voor hun veiligheid en willen dat het verboden wordt. Veel politieagenten vrezen dat ze schietwapens niet op tijd als zodanig kunnen herkennen. Dat is weer aanleiding voor de vrees dat politieagenten nog vaker burgers zullen neerschieten: het grijpen naar een echte smartphone zou opgevat kunnen worden als het grijpen naar een schietwapen, waarschijnlijk met fatale gevolgen.

shootphone_2

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er