Netflix voor ebooks

Noud van Kruysbergen
0

Winkelketen Bruna heeft Bliyoo aangekondigd, een abonnementsdienst voor het onbeperkt lezen van ebooks. Bliyoo wordt op dit moment gedurende 3 maanden getest door 50 lezers die in die periode de beschikking krijgen over minstens 50 recente ebooks en emagazines. De digitale publicaties kunnen straks gelezen worden op pc’s, laptops, tablets en smartphones. Bezitters van ereaders lijken bij Bliyoo niet mee te tellen.

Bruna_logoBliyoo moet straks toegang geven tot 26.000 e-books en tijdschriften, ongeveer 75 procent van de Nederlandstalige e-books. Later moeten dat er nog meer worden. Na de testperiode wordt bekend hoeveel Bruna gaat vragen voor dit ‘all you can read’-abonnement. Een en ander is nog afhankelijk van onderhandelingen met de uitgevers, die op dit moment gevoerd worden.

Internationaal zijn er al diverse abonnementsdiensten voor ebooks zoals Oyster, Scribd en sinds vorige zomer Amazon Kindle Unlimited. Die laatste rekent in Amerika een abonnementsprijs van 10 dollar.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er