Mediacenter-software Kodi 15 ‘Isengard’

Redactie
0

De Kodi-ontwikkelaars hebben versie 15 van hun opensource mediacenter-software gepubliceerd. De belangrijkste vernieuwing, schrijven ze, is geen nieuw programma-feature, maar het feit dat Kodi 15 voor Android nu officieel in de Google Play Store verkrijgbaar is.

Half juni hadden de ontwikkelaars al een bètaversie van Kodi 15 in de Play Store geplaatst, die meer dan 400.000 keer is gedownload.

Tot de andere vernieuwingen in ‘Isengard’ (dat is de codenaam), behoort een nieuw, visueel hoofdstukoverzicht en een adaptieve zoekfunctie, die bij het vooruit- en achteruitspoelen met iedere toetsdruk de stapgrootte verhoogt. De addon-manager en de weergave van de beschikbare audiosporen zijn verbeterd. Een overzicht van de vernieuwingen vind je in de aankondiging van de nieuwe versie in de Kodi-blog.

Kodi is een krachtig mediacenterpakket, dat vrijwel ieder audio- en videoformaat afspeelt, een groot aantal netwerkfuncties biedt en met add-ons flexibel is uit te breiden. Het programma draait op een groot aantal platforms: de Raspberry Pi,  Android-apparaten en pc’s met Linux, Max OS X en Windows.

De nieuwe hoofdstukselectie in Kodi 15

De nieuwe hoofdstukselectie in Kodi 15

Deel dit artikel

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er