Google Maps voor iOS: offline navigatie

Noud van Kruysbergen
0

google_mapsEind vorig jaar, een maand na Android, werd offline navigatie in de Google Maps-app ook voor iPhone- en iPad-gebruikers beschikbaar. Maar niet meteen voor iedereen, het werd langzamerhand uitgerold. Nu is de functie zo ongeveer voor iedereen beschikbaar en kun je met Google Maps de weg vinden zonder internetverbinding.

Je kunt kaartgebieden op je iPhone of iPad downloaden en die vervolgens zonder internet gebruiken. De zoekfunctie voor adressen en points-of-interest blijft gewoon beschikbaar, net als de navigatiefunctie – maar die laatste is wel beperkt tot de auto. Navigatie voor voetgangers en fietsers werkt alleen via internet, en dat geldt ook voor het openbaar vervoer.

Bepaalde gegevens als de huidige verkeerssituatie zijn in de offline modus natuurlijk niet aanwezig. Ook krijg je geen alternatieve routes te zien. Downloaden kan zo: zoek op een plaatsnaam, tik vervolgens onderin op de plaatsnaam voor extra informatie waaronder ‘Opslaan’, ‘Delen’ en ‘Downloaden’. Kies het laatste. Je krijgt dan bovenin de grootte van het bestand te zien. Door in- en uitzoomen en schuiven kun je de kaartuitsnede aanpassen. Klik tot slot op de knop Downloaden rechtsonder. De downloadgrootte van een bestande was eerst beperkt tot 500 MB, maar is nu uitgebreid tot 1,5 GB. Een gedownloade kaart wordt na een maand automatisch weer verwijderd. Google Maps werkt de offline kaarten regelmatig bij, meestal na een maand.

Meer over

GoogleiOS

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er