E-paper HAT voor Raspberry Pi

Noud van Kruysbergen
0

epaperMet op dit moment nog nog vier dagen te gaan heeft dit displayproject zijn doel van ruim 10.000 pond al royaal gehaald met een toegezegd bedrag van 27.000 pond. Voor Neil Matthews en zijn bedrijf Percheron Electronics is dit het eerste Kickstarterproject. Hij wilde een uitbreidingskaart voor de Pi ontwerpen die zonder extra draden direct op de GPIO-pinnen kan worden geplaatst met daarop een monochroom e-paper-display van 2,7 inch (264 x 176 pixels) en een realtime klok.

Als gebruiksdoelen worden op de Kickstarterpagina toepassingen als tafel- of wandklok, weerstation en Twitter-feedstation genoemd. Wat er beslist niet mee kan, is filmpjes kijken of andere toepassingen met snelle beeldwisselingen. Speciaal voor de klok- en weerstationtoepassingen zit er op het printplaatje ook een realtime clock met eigen accu om de Pi op tijd te laten lopen.

Het voordeel van e-paper is dat het een hoog contrast heeft, heel weinig energie verbruikt (alleen voor het verversen van de scherminhoud) en het zijn beeld vasthoudt zonder op een voedingsbron of op de Pi aangesloten te zijn. Backers konden intekenen voor bedragen van 33 of 39 pond voor één en 75 voor twee E-Paper HAT displays of 180 pond voor vijf displays. In augustus dit jaar moeten de eerste displays verscheept worden.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er