Bestel nu Raspberry Pi voor Beginners 2016 (tijdelijk gratis verzending)

Redactie
0

Vanwege het succes van de voorgaande edities volgt nu een vernieuwde en volledig bijgewerkte uitgave van Raspberry Pi voor Beginners. Het aantal toepassingen voor de krachtige Raspberry 2, het vierde model dat door de Pi Foundation sinds 2012 is uitgebracht, is enorm en groeit nog steeds. Reden dus voor alweer de derde en volledig geüpdatete uitgave van Raspberry Pi voor Beginners! Ontdek de vele mogelijkheden van dit kleine computertje! 

Je leest in het begin van deze uitgebreide editie alles over de verschillende modellen en hoe je de Pi aansluit en de software installeert – zowel het besturingssysteem als de programma’s. Met een grafische interface of een commandline zet je het apparaatje daarnaast volledig naar je eigen hand.

Bij de uitgebreide rubriek Projecten lees je hoe je de Pi kunt gebruiken als multimediacenter (met Kodi) en hoe je zelfs de populaire muziekdienst Spotify kunt installeren. Verder kun je met de Pi foto’s en video’s opnemen en er een fileserver van maken, zodat je je bestanden altijd en overal bij de hand hebt in je eigen Dropbox! Ook een simpele website is op je Pi te hosten. Of zet een VPN op.

Met behulp van extra hardware of andere hulpmiddelen kun je de Pi omtoveren in een beveiligingscamera, een oscilloscoop, videospeler (met behulp van het PiTFT-touchscreen) of wordt de Pi zelfs geschikt om de ruimte in te gaan (Astro Pi) – om maar een paar voorbeelden te noemen die besproken worden. Daarnaast kun je je verdiepen in het weer en/of het milieu en ook van de Pi een boordcomputer maken voor in je auto. Zelfs een speciale versie van Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 10 is erop te installeren.

De uitgave ligt per 5 januari in de winkel. Bestel je hem echter nu, dan wordt het magazine gratis verzonden! Zorg dus dat je hem als eerste in huis hebt en bestel snel!

Raspberry Pi voor Beginners 2016

Deel dit artikel

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er