Asus introduceert eerste smartphones in Nederland

Redactie
0

Inhoudsopgave

Enkele dagen voordat in Barcelona het MWC van start ging, introduceerde Asus in Nederland de eerste drie ZenFones: de ZenFone 3, de ZenFone 3 Max en de ZenFone Go. De smartphones met Android 6.0.1 zijn al verkrijgbaar. De ZenFone AR volgt in het tweede kwartaal.

Asus Zenfone

Asus introduceerde net vóór het MWC zijn ZenFone-serie met schermdiagonalen van 5,2 en 5,5 inch.

ZenFone 3

Van het vlaggenschip, de ZenFone 3 bestaat een uitvoering met 5,2″ en met 5,5″-IPS-touchscreen (1920 x 1080). Hij is in zwart of wit verkrijgbaar. Het RAM is 3 respectievelijk 4 GB groot, de opslagcapaciteit 32 GB of het dubbele. De processor is een 64-bit octacore Qualcomm Snapdragon 625 met 2 GHz. De frontcamera heeft een resolutie van 8 megapixels. De camera achter twee keer zoveel. Daarmee kun je ook opnemen in 4K. Verder is de smartphone voorzien van een vingerafdrukscanner en het apparaat ondersteunt dual-sim. In plaats van een tweede simkaart kun je er ook een microSD-kaartje (max. 128 GB) instoppenAan de buitenkant zit een USB-C-aansluiting en een 3,5 mm jackplug-aansluiting.

5,2 inch

Afmetingen, gewicht     147  x 74 x 7,7 mm, 144 g

Prijs             350 euro

5,5 inch

Afmetingen, gewicht     153 x 77 x 7,7 mm, 155 g

Prijs             400 euro

ZenFone 3 Max

Ook van de ZenFone 3 Max zijn er twee uitvoeringen in hetzelfde displayformaat als de 3. Deze modellen hebben 3 GB RAM en 32 GB opslag. In de grotere variant zit een Snapdragon 505 met 1,4 GHz, in de kleinere een quadcore van Mediatek. Andere overeenkomsten met de 3 zijn de frontcamera, de slots voor twee kaarten en de vingerafdrukscanner. In plaats van USB-C doet hier echter een micro-usb-aansluiting dienst en de resolutie van de camera in het 5,2″-apparaat is 13 megapixel. De accu van de Max is met minstens 4100 mAH vrij groot, waardoor de telefoon ook dikker is. Met de reverse-charging-techniek moet je er ook andere apparaten mee kunnen opladen.

5,2 inch

Afmetingen, gewicht     153  x 76 x 11 mm, 168 g

Prijs             200 euro (goud of zwart)

5,5 inch

Afmetingen, gewicht     151  x 76 x 8 mm, 175 g

Prijs             250 euro (goud of grijs)

ZenFone Go

De ZenFone Go (in zwart, grijs of goud) is met 2 GB RAM, 16 GB opslag en een 5″-HD-display de eenvoudigste uitvoering. De ingebouwde Snapdragon 410 is geklokt op 1 GHz. De simmogelijkheden zijn hetzelfde als bij de grotere broers. De camera is vergelijkbaar met de kleinere Max.

Afmetingen, gewicht     144  x 71 x 11 mm, 150 g

Prijs             150 euro

ZenFone AR

Tenslotte werd nog de ZenFone AR aangekondigd. Deze 5,7″-smartphone met Android 7.0, 23-megapixelcamera, Snapdragon 821 en 8 GB RAM was begin dit jaar al op de CES gepresenteerd. De ZenFone AR is speciaal ontwikkeld voor augmented en virtual reality. Asus heeft hiervoor nauw samengewerkt met Google en Qualcomm, met als gevolg dat de telefoon Googles project Tango en de headset Daydream ondersteunt.

Aan de achterkant zitten voor de AR-functionaliteit drie camera’s. Die verzamelen diepte-informatie, helpen bij motion-tracking en filmen de realiteit. De virtuele objecten kunnen dan ook exact op het AMOLED-WQHD-scherm worden weergegeven.

De ZenFone AR moet in het tweede kwartaal uitkomen. Een prijs is nog niet bekend.

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er