Actioncam van Panasonic

Noud van Kruysbergen
0

Panasonic_HX-A1Panasonic heeft de HX-A1 aangekondigd, een “op het lichaam draagbare camera”, zoals het persbericht zegt, oftewel een actioncam voor Full HD (1080p)-opnames met 30 frames per seconde. De camera is cilindrisch van vorm en waterdicht tot 1,5 m zonder externe behuizing, bestand tegen een val van 1,5 m hoogte, vorstbestendig tot -10°C en stofdicht (IP6X) – goed genoeg dus voor wildwaterraften, skiën en mountainbiken.

Met zijn 50 fps (twee keer zo snel als de standaard framesnelheid) bij 1280 x 720 pixels is de HX-A1 beter geschikt voor het vastleggen van snel bewegende onderwerpen. Bij 848 x 480 pixels kan hij opnemen met 100 fps, zodat je ook slowmotion-video’s kunt maken.

Met wifi kun je de camera verbinden aan een smartphone of tablet. Via de Panasonic Image-app controleer je dan of de camera goed gericht is en kun je opnames delen op socialemedia. Je kunt de camera via wifi ook verbinden met bepaalde andere cameramodellen van Panasonic om een twin-camera te maken. Daardoor is het volgens Panasonic mogelijk twee tegelijkertijd vastgelegde video’s samen te voegen. Je kunt dan bijvoorbeeld de verrichtingen van een snowboarder filmen en tegelijkertijd vastleggen hoe alles er vanuit zijn perspectief uitziet.

De HX-A1 wordt geleverd met de Multi Mount (VW-MKA1) en de Tripod Mount (VW-CTA1). Daarmee kun je de camera  aan bijvoorbeeld een hoofdband, skibril, schoudertas of helm of aan een statief bevestigen. De HX-A1 weegt 45 gram en moet verkrijgbaar zijn vanaf half mei 2015 voor een adviesprijs van € 199.95.

 

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er